Banner
Banner

Забрави хапчето, лекувай се се храна!

Мими Виткова, снимки интернет

Научно доказано е, че повечето здравословни проблеми се дължат не само на начина ни на живот, но и силно зависят от храната. Книгата "Как да се лекуваме с храна" от топдиетолога Патрик Холфорд и известния журналист Джером Бърн, която "Ентусиаст" публикува у нас, предлага естествени, нелекарствени средства за справяне с често срещани здравословни проблеми и дава научнообосновани отговори кои са алтернативите на медикаментите. В нея авторите разглеждат скритите странични ефекти на най-често предписваните лекарства и доказват как начинът на хранене е много по-ефективен от скъпите и прехвалени медикаменти.

"Как да се лекуваме с храна" ще промени из основи начина, по който гледате на здравето си и ще ви накара да вземете нещата в свои ръце, вместо да се доверявате безусловно на фармацевтичните компании. Патрик Холфорд и Джером Бърн правят невероятни проучвания и се позовават на солидни научни опити, преди да хвърлят светлина върху шокиращата истина за съвременната медицина и медикаментозно лечение, които буквално ни превръщат в свои роби. Според авторите много хронични и социалнозначими заболявания като диабет, хормонални проблеми, депресия, безсъние, астма, екзема, сърдечно-съдови заболявания, трудности със запаметяването могат да бъдат преборени с подходяща диета.

Освен че ще ви отвори очите за медикаментите, които използвате, тази книга ще ви предложи алтернатива - храната като лекарство. Тя ще ви помогне да победите болестта с естествени средства, да подобрите здравословното си състояние и да повишите имунитета си, като откриете кои храни и хранителни добавки могат да се преборят с предменструалния синдром и проблемите в менопаузата, да ви предпазят от инфаркт, да победят депресията, да се справят с безсънието, да намалят болката, да предотвратят склерозата и загубата на памет, да овладеят диабета, да облекчат астмата и екземите и други.

Книгата разглежда и обяснява сложните процеси, които протичат в човешкия организъм по много разбираем и достъпен начин и кара читателя да си мисли: "Аз мога да направя това". Успокояващо е да се открие нов начин за справяне с различни болести и здравословни проблеми - с едно отиване до най-близкия магазин за хранителни стоки или пазар. Лесно, евтино и освен това - много по-вкусно!

Banner